Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mi a Karate?

A szó három japán írásjelből áll. "Kara" azt jelenti üres, míg a "te" szó jelentése kéz. Tehát a karate jelentése üres, átvitt értelemben fegyvertelen kéz. A "do" azt jelenti út, művészet. Ez a szó teszi nyilvánvalóvá, hogy a karate nem verekedés, hanem harcművészet, küzdősport, hatékony önvédelmi rendszer, valamint egészségfejlesztő, megőrző és jellemformáló módszer. Tanulása és gyakorlása, a mozdulatok tökéletesítése egy életen át tartó folyamat, mely alatt lassan rájövünk, hogy a legnagyobb nehézséget nem ellenfeleink, hanem saját magunk legyőzése jelenti. Ősi mozgásrendszer, mely egyaránt fejleszti a testet, a lelket és a jellemet.

Az erő, gyorsaság, állóképesség, hajlékonyság mellett, a koordinációs képességek, az egyensúlyérzék, ügyesség és a bátorság növelésével az összes olyan fizikai, szellemi és lelki képességet fejleszti, amire egy embernek mindennapi élete során, és különleges események kapcsán egyaránt bármikor szüksége lehet.

A karate technikái védésekből, ütésekből, csapásokból, rúgásokból, dobásokból és ezek kombinációiból állnak Gyakorlása három fő részből tevődik össze. Ezek a következők: kihon (alaptechnikák), kata (formagyakorlatok), kumite (küzdelem).